maandag 20 april 2015

Pasen 2: De uitpluizers van kokeneteke proeven 'potjesvlees'!



Hallo

Ik ben Margaux en ik doe interieur architectuur en werk momenteel rond oude ambachten. Ik werk nu rond de ambacht van de slager en test daarom oude recepten uit bij alle leeftijden. Ik ben onder andere ook naar rusthuizen en markten geweest.
Op youtube zie je hoe ik alle 'oude' recepten klaar maak : https://www.youtube.com/watch?v=FoZ54aoxrJM
Finaal ga ik dan de 'slagerij van de toekomst' maken. Ik bekijk en herbekijk dus de ambacht van het vlees.

 Via Idee Kids kon ik bij de uitpluizers van het kamp 'Kokeneteke' de kleuters laten proeven van 'potjesvlees': witte en bruike boterhammetjes (zonder korstjes ;)) met potjesvlees op.
Ondertussen leg ik aan de kinderen uit hoe potjesvlees gemaakt wordt: van het varken op de boterham:
1. vlees in de pot
2. vet in de pot
3. pruttel pruttel
4. vlees in een schaal
5. roeren
6. klaar! smullen maar!

Hier kan je de foto's terugvinden van het proefmoment.
De kinderen vonden het heerlijk en hebben alle boterhammen opgesmuld!

Bedankt dat ik er bij mocht zijn!

Groetjes,
Margaux

















Geen opmerkingen:

Een reactie posten